5 Activiteiten

Aantal resultaten per pagina

Verken hier het educatief aanbod voor scholen!

CORONA-kick: Tools tegen negatieve gevoelens

Workshop

De adolescentie is een moeilijke periode waarin veel negatieve emoties worden ervaren. Het coronavirus kan zorgen voor extra negativiteit waardoor veel jongeren last hebben van een dip. In onze workshop geven we jongeren allerlei tips om zich goed te voelen en in balans te zijn.

Lees meer

Emotieregulatie trainen in de klas: hoe pak je dat aan?

Workshop

Leerkrachten uit de eerste graad regulier of buitengewoon onderwijs kunnen deelnemen aan een ‘train de trainer’-programma (schooljaar 2022-23), waarin ze door klinisch psychologen worden klaargestoomd om het Boost Camp-programma te implementeren in een of meerdere klassen (schooljaar 2023-24).

Lees meer

Jongeren met een depressie: nog steeds taboe?

Workshop

De adolescentie is vaak een zeer uitdagende en turbulente periode. Kunnen jongeren depressief zijn en wat kunnen we eraan doen? Tijdens deze interactieve lezing komen de leerlingen meer te weten over de symptomen, de ontwikkeling en de mogelijke behandelingen van een depressieve stoornis bij jongeren.

Lees meer

Silver: een serious game die de geestelijke gezondheid van jongeren versterkt

Online

Silver is een wetenschappelijk onderbouwde serious game die focust op het versterken van de mentale weerbaarheid bij jongeren. Scholen zijn de ideale plaats om aan de slag te gaan met de game. Onze vorming biedt, aanvullend op het educatief pakket, handvatten om met Silver te werken in de klas.

Lees meer

Stigma en mentale gezondheid

Workshop

Deze interactieve workshop wil stigmatiserende attitudes bij jongeren (t.a.v. andere jongeren met psychische problemen en geestelijke gezondheidszorg) en hun kennis en perceptie over anti-stigmacampagnes in Vlaanderen in kaart brengen.

Lees meer

Aantal resultaten per pagina

Filter activiteiten

Filters verwijderen
Voor wie
Onderwijsvorm
Studiegebied
Type
Locatie