5 Activiteiten

Aantal resultaten per pagina

Verken hier het educatief aanbod voor scholen!

A, B, C, D … aan jou de keuze

Workshop

Laatstejaarsleerlingen uit het secundair onderwijs maken op een interactieve manier kennis met academische teksten en gehanteerde evaluatievormen in het hoger onderwijs. Komen uitgebreid aan bod: valkuilen van multiplechoicevragen, het belang van tekstanalyse …

Lees meer

CORONA-kick: Tools tegen negatieve gevoelens

Workshop

De adolescentie is een moeilijke periode waarin veel negatieve emoties worden ervaren. Het coronavirus kan zorgen voor extra negativiteit waardoor veel jongeren last hebben van een dip. In onze workshop geven we jongeren allerlei tips om zich goed te voelen en in balans te zijn.

Lees meer

Jongeren met een depressie: nog steeds taboe?

Workshop

De adolescentie is vaak een zeer uitdagende en turbulente periode. Kunnen jongeren depressief zijn en wat kunnen we eraan doen? Tijdens deze interactieve lezing komen de leerlingen meer te weten over de symptomen, de ontwikkeling en de mogelijke behandelingen van een depressieve stoornis bij jongeren.

Lees meer

Silver: Serious game voor het versterken van mentaal welzijn

Educatief pakket

Silver is een wetenschappelijk onderbouwde serious game die focust op het versterken van de mentale weerbaarheid bij jongeren. Deze game kan prima geïntegreerd worden in lessen waarin geestelijke gezondheid centraal staat.

Lees meer

Stigma en mentale gezondheid

Workshop

Deze interactieve workshop wil stigmatiserende attitudes bij jongeren (t.a.v. andere jongeren met psychische problemen en geestelijke gezondheidszorg) en hun kennis en perceptie over anti-stigmacampagnes in Vlaanderen in kaart brengen.

Lees meer

Aantal resultaten per pagina

Filter activiteiten

Filters verwijderen
Voor wie
Onderwijsvorm
Studiegebied
Type
Locatie