6 Activiteiten

Aantal resultaten per pagina

Verken hier het educatief aanbod voor scholen!

Bestuur een robot met Scratch!

Workshop

In deze workshop doen de leerlingen ervaring op rond Scratch, elektronica en robotica. Door verschillende blokjes aan elkaar te koppelen kan je een Arduino-gebaseerde robot (mBot) aansturen. De robot een bepaald parcours laten rijden, leds laten branden of zelfs muziek afspelen, het kan allemaal!

Lees meer

Bouw je eigen elektrische motor

Workshop

In de workshop bouwen de leerlingen zelf de eerste elektromotor na met een eenvoudige AA-batterij en een stukje koperdraad. Ze krijgen wat achtergrondinformatie i.v.m. elektromagnetisme en we demonstreren een aantal andere opstellingen die hiermee verband houden (bv. een magnetisch kanon).

Lees meer

Knappe Koppen

Workshop

Van 24 tot 28 januari 2022 organiseren de ingenieursopleidingen aan de UGent Campus Kortrijk een week vol boeiende workshops. Verschillende STEM-thema's die aansluiten bij jouw les fysica, chemie, biologie of elektriciteit komen die week aan bod.

Lees meer

Maak je eigen game en controller met Scratch en Makey Makey

Workshop

Eerst gaan de leerlingen aan de slag met Scratch: een eenvoudige, laagdrempelige en visuele programmeertaal. Ze bouwen zelf een computerspel, een interactieve strip of een muziekprogramma! Tijdens het tweede deel van de workshop voorzien ze hun digitale creatie van een Makey Makey-controller.

Lees meer

Maak je eigen uitvindingen met littleBits!

Workshop

In deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met littleBits. Dat zijn kleine elektronicablokjes die je aan elkaar kan klikken om zo een eigen uitvinding te maken. We starten met een introductie en een paar voorbeelden zoals een elektronische bellenblazer, een auto of een kunstmachine. 

Lees meer

Uitleenboxen@Campus Kortrijk

Educatief pakket

Met de uitleenboxen van de UGent Campus Kortrijk is het mogelijk om snel en eenvoudig experimenten uit te voeren in de klas. Het pakket bevat een werkbundel, materiaal en producten.

Lees meer

Aantal resultaten per pagina

Filter activiteiten

Filters verwijderen
Voor wie
Onderwijsvorm
Studiegebied
Type
Locatie