5 Activiteiten

Aantal resultaten per pagina

Verken hier het educatief aanbod voor scholen!

CSI, Mindhunter, Sherlock, De Twaalf, Luther of The Bridge

Bezoek

De leerlingen trekken in groepjes de Gentse binnenstad in, bezoeken 'criminele plaatsen' en vervolledigen een vragenlijst over het functioneren van politie en justitie in Belgiƫ. Via een interactief vragenspel worden zo de overeenkomsten en verschillen tussen fictie en realiteit verduidelijkt.

Lees meer

De wereld rond in 80 minuten

Bezoek

De leerlingen gaan op ontdekkingsreis in de Plantentuin. Tijdens een trip door tropische en subtropische streken maken ze kennis met tal van inheemse en uitheemse nutsplanten. Geen gevaar voor scheurbuik: de proviand bestaat uit voedingsmiddelen van over de hele wereld!

Lees meer

Planten als medicijn: een wetenschappelijke benadering

Bezoek

Sinds men erin slaagde actieve moleculen uit planten te isoleren, veranderde de ontwikkeling van geneesmiddelen. Tijdens deze rondleiding ontdekken de leerlingen hoe wetenschappers planten gebruiken in de geneeskunde en het belang van wetenschappelijk onderzoek bij het gebruik van planten als medicijn.

Lees meer

Van Steen tot Stad

Bezoek

In het centrum van Gent vind je meer dan 35 verschillende soorten natuursteen terug. Op deze interactieve wandeling leren leerlingen hoe de soorten natuursteen te herkennen, en wat ze vertellen over de gesteentecyclus, de geschiedenis van de aarde en die van Gent.

Lees meer

Van toendra tot tropisch regenwoud

Bezoek

Tijdens deze themawandeling door de Plantentuin maken de leerlingen een wereldreis door de verschillende biomen met hun kenmerkende plantengroei. De leerlingen gaan op ontdekking in verschillende klimaatzones en zien hoe planten aangepast zijn aan het milieu, van pool tot evenaar.

Lees meer

Aantal resultaten per pagina

Filter activiteiten

Filters verwijderen
Voor wie
Onderwijsvorm
Studiegebied
Type
Locatie