Programmeertalen hebben sinds de opkomst van informatica een hele evolutie doorgemaakt. Eerst was er de ‘spaghetticode’. Toen die problemen bleek op te leveren, is men overgestapt op ‘gestructureerd’ programmeren. En toen ook dat ontoereikend bleek, kreeg ‘objectgeoriënteerd programmeren’ vaste voet aan de grond. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen na welke problemen en oplossingen er toen waren, maar ook welke er nu (nodig) zijn. De leerlingen onderzoeken aan de hand van een eenvoudig computerspelletje of we van vorige generaties geleerd hebben of niet. De workshop wil leerlingen introduceren in de wereld van het programmeren en fungeert als een echte eyeopener voor beginnende programmeurs.

Doelgroep: Secundair onderwijs (ASO/TSO): 3de graad

Locatie: Campus Schoonmeersen - Gent