Toolkit voor een onderzoeksopdracht (OC of Seminarie) in Klassieke Talen en Geschiedenis

Toolkit_voor_een_onderzoeksopdracht_OC_of_seminarie_binnen_het_thema_cultuurwetenschappen
Workshop

We nemen de leerlingen mee op een ontdekkingstocht in de wereld van de wetenschappelijke informatie. De deelnemers ontdekken hands-on verschillende zoekstrategieën en gaan aan de slag met booleaanse operatoren, catalogi, Google Scholar en wetenschappelijke internetbronnen. Na een presentatie en een korte rondleiding binnen de vernieuwde faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte kunnen de leerlingen onder begeleiding van een ervaren gids aan de slag met hun eigen onderzoeksopdracht, of ze maken een oefening rond Orpheus en Eurydice.

Doelgroep: Secundair onderwijs (ASO/KSO), volwassenenonderwijs

Periode: In onderling overleg. Niet mogelijk in oktober en februari.

Materiaal: Er zijn pc’s beschikbaar, maar deelnemers mogen ook zelf laptops of smartphones meebrengen.

Locatie: Campus Boekentoren - Faculteitsbibliotheek Letteren en Wijsbegeerte, Rozier 44, Gent

min. 2 lesuren