Terug naar activiteiten

In deze workshop worden de leerlingen verdeeld in twee groepen die elk koemelk zullen omvormen naar mozzarellakaas. Het doel is om de eigenschappen van de kaas aan te passen door de melk anders voor te behandelen. De leerlingen kwantificeren de verschillen eigenhandig door de functionaliteit van de kaas te meten via enkele instrumentele technieken in het labo. We sluiten de workshop af met het afbakken van een pizza. Zo kunnen de leerlingen het resultaat direct beoordelen. De leerlingen steken niet alleen de handen uit de mouwen, maar denken ook na over hoe de bekomen informatie wordt toegepast in een research & development-omgeving. Hiervoor bezorgen we de leerlingen de nodige achtergrondkennis over de mechanismen die optreden tijdens de transformatie van melk naar kaas, en hoe dit op industriële schaal wordt gerealiseerd. We organiseren deze workshop in het kader van de Milcobel Leerstoel op Zuivelonderzoek aan de Universiteit Gent. www.ugent.be/bw/nl/onderzoek/milcobelchair 


Doelgroep: Secundair onderwijs (ASO/TSO): 3de graad – wetenschappelijk georiënteerde richtingen
Periode: In onderling overleg
Materiaal: Leerlingen brengen eigen werkschort of labojas mee.
Locatie: Campus Coupure - Gent



Kunnen jullie onze stretch-record verbreken?

Voor wie

12 leerlingen

Duur

hele dag

Prijs

gratis